perjantai 3. kesäkuuta 2016

Auringonlaskujen mökki

Kadehdin hyttysiä, jotka asuvat mökillämme Puruveden rannalla. Ne saavat joka ilta nauttia upeista auringonlaskuista aitiopaikalta, näkevät saderintamien liukuvan horisontissa ja pääsevät juhla-aterialle aina jonkun meistä tai vieraamme saapuessa viihtymään pienellä saunamökillämme.



Eilen mökillä käydessäni olin tosin varautunut hyttysarmeijaan kyllästämällä itseni karkotteella, ja se toimikin erinomaisen hyvin: Vain pari inisijää löysi mieluisan paikan, mihin aterimensa iskeä. Mutta oli niitä kyllä ihan tolkuton määrä, ilman karkotetta ei tuonne mökkirantaan ole asiaa, ellei syystä tai toisesta ole välinpitämätön itikoiden suhteen.





Eilen oli vähän sellainen valokuvailunharjoitteluinnostuspäivä, ja koska sattui olemaan suht pilvetön ja tyyni ilta, tartuin tilaisuuteen jahdata auringonlaskua tuonne Puruveden äärellä sijaitsevalle mökillemme. Mökki on yksinkertainen ja vailla mukavuuksia, siinä on pieni sauna ja tupa, sähköt löytyvät mutta juoksevaa vettä ei. Siellä on mukava käydä toisinaan saunomassa, ja ranta on oma lempparini uintipaikkana. Nopeasti syvenevän rannan pohja muuttuu alun pikkukivistä hienoksi hiekaksi, ja aallonmurtajan kiviltä on hauska hyppiä veteen. Nyt vesi oli niin korkealla, ettei aallonmurtajan kiviröykkiöistä näkynyt juuri mitään, mutta tavallisesti suurimmat kivet ovat hieman vedenpinnan yläpuolella. Puruveden vesi on niin kirkasta, että useammankin metrin syvyydessä näkee vielä selvästi pohjaan sopivassa valaistuksessa.





Tuo meidän rantamme on melko karu ja kivikkoinen. Mökki istuu niin keskellä mäntymetsää, että myöhemmin kesällä voi melkein poimia mustikoita suoraan kuistin portailta. Naapurit ovat riittävän etäällä, ja sainkin eilen illalla nauttia kaikessa rauhassa ympäröivän luonnon äänistä (kuului siellä muutakin kuin itikoiden ininää) ja upeasta auringonlaskusta iltapäivän aikana lämmenneillä rantakivillä.

Onni ei ole uimaripoika, mutta rantaan ajautuneissa roskissa kieriskelyn kirvoittamia reaktioita emännässä oli ilmeisen hauska seurailla.




Ja auringonlaskuenergian keräämistä ajatellen tuo mökkimme onkin kyllä The Place To Be.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti