maanantai 9. toukokuuta 2016

Äitienpäivän klapit ja kahvit

Eilen vietettiin äitienpäivää. Isä oli jo perjantaina hankkinut äidin toiveesta äitienpäiväkukaksi kauniin hortensian, mihin katkesi suhteellisen tasainen äitienpäiväruusuperinne siitäkin huolimatta, että edellinen ruusu (tai ehkä sitä edellinen, kenties jopa parin-kolmen vuoden takainen) oli viime talven aikana paleltunut eikä näinollen enää tänä kesänä ilahduta meitä köynnöstämällä talon seinustan kukkapenkistä käsin. Toki päivänsankarin toiveen kunnioittaminen on ensiarvoisen tärkeää, enkä millään muotoa vastusta olohuoneen pöydälle muuttanutta hortensiaa.


Isän höpsöä Jekku-saksanseisojaa turhauttaa, kun Onni on vienyt kepin. Reilu meininki, kun ei jaeta leikkikaluja!

Pihaprojektit jatkuivat eilenkin, ja tällä kertaa talkoilimme isäni ja veljeni kanssa polttopuita edesmenneen isotädin kesäasunnolla. Talo sijaitsee Pyhäjärven rannalla Mäntyniemen tapaan, ja sattuu olemaan yksi koirani ehdottomista lempipaikoista hiekkarantoineen. Eikä Onni suinkaan ole ainoa, joka Sinikivessä viihtyy. Ranta saa osakseen aurinkoa lämpimimmän osan päivästä, ja muistan elävästi, millaista oli viettää lapsuuden kesäpäiviä matalassa vedessä räpiköiden ja kuumalla hiekalla lämmitellen. Hellekesinä järvisyyhyn tosin sai (ja saa kyllä edelleenkin) varmimmin juuri Sinikivenlahdesta, eikä ranta mataluutensa vuoksi enää olekaan uimapaikkana itselleni mieluisin. Ei se kuitenkaan ole lainkaan vähentänyt paikan viehätystä.



Isotädin poismenon jälkeen Sinikivi siirtyi meidän perheellemme. Vaikka onkin etuoikeus saada kutsua paikkaa omakseen, vaatii rakennusten, pihan ja rannan ylläpito melkoisesti työtä. Tällä kertaa oli tosiaan vuorossa polttopuutalkoot, jotka alun klapikonehankaluuksien jälkeen lähtivätkin rullaamaan ihan kiitettävällä teholla. Minun osani oli kantaa valmiit puut halkovarastoon, ja tunnen kyllä urakan kropassani tätä kirjoittaessa. Tuollainen fyysinen työ on kuitenkin sellaista, mistä pidän todella paljon. Urakan jälkeen tietää tehneensä töitä, ja uurastuksen jäljet on helppo huomata. Ehkä seuraavalla kerralla kuitenkin pukeudun suosiolla pitkähihaiseen paitaan hihattoman sijaan, oli sitten millainen helle tahansa... Sen verran nimittäin etenkin vasen käsivarsi pahastui puiden kantamisesta. Ei se maalaisjärki ihan kaikissa ratkaisuissa tunnu tulevan esille, ainakaan vielä.



Ihan valmiiksi emme urakkaa saaneet, kun piti lähteä takaisin Mäntyniemeen äitienpäiväkahville. Vietimme kahvihetkeä "Vanhan puolen" (päärakennus) kuistilla serkkujeni perheen kanssa. Äiti oli toivonut juustokakkua, ja teinkin sellaisen hyväksi havaitulla reseptillä lauantai-iltana. Kyllä se jälleen kerran hyvältä maistui! Serkkuni oli leiponut Britakakku -tyyppisen vegaanikakun, joka oli ihanan raikas ja kevyt tuttavuus. Täytyy myöntää, että puutalkoiden ja kahvittelun päälle (jota seurasi kylläkin aikataulusyistä hieman nurinkurisesti vielä äidin laittama loistava savuahven-lounas) iltapäivän Suomi-Saksa -peli oli enimmäkseen sivuroolissa päivätorkkujen viedessä voiton.




Illalla oli aika ajaa takaisin Joensuuhun, mikä tuntuu kerta kerralta haikeammalta. Siitäkin huolimatta, että palaan taas takaisin Kesälahdelle viikonloppuna, ei lähteminen vain ole mukavaa. Mutta enää muutama viikko lopulliseen muuttoon, ja se tulee epäilemättä menemään nopeammin kuin loppujen lopuksi odotinkaan. Jospa nyt todella saisi nämä Joensuun-päivät käytettyä tehokkaasti kouluhommien tekemiseen, niin saisi niissäkin kurottua aikataulua edes hieman kiinni. Töihin siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti